EDITION 60 - July 21, 2014   In deze editie :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Clubblad van AKC Waterland

(de zomerstop duurt tot en met 17 augustus)

foto gemaakt door: Ronald de Ruyter

 Van de redactie

Heel wat te lezen in dit zomernummer, bijgelicht door de helderste ster, de Hondsster, Sirius. We zitten midden in de hondsdagen.  Warm weer tips voor honden, zie deze link van Doggo.nl 

Blijkbaar was er weer wat tijd gevonden om wat te schrijven! Dank daarvoor. Zo blijven we allemaal op de hoogte van het clubgebeuren.

Op de club zelf staan de activiteiten op een laag pitje. Er wordt wat getraind voor de flyball omdat de competitie nog gaande is, er wordt wat vergaderd,  en er is een klein zomercursusje voor de puppen. Hier en daar wordt er ook wat onderhoud gepleegd door de vaste ploeg vrijwillers.  Het gras o.a. heeft wel rust, maar geen vakantie!

clubkampioenschap gehoorzaamheid, agility, breitensport op zondag 14 september 

Een kleine mededeling voor het slot van de lopende cursus.  De laatste les van deze cursus staat gepland op zondag 14 september. Op deze dag zal het clubkampioenschap gehoorzaamheid worden gehouden. Omdat het feitelijk een "les" is wordt u verwacht op deze dag,  waarbij wij natuurlijk uitgaan van een enthousiaste deelname. Indien u toch verhinderd bent, kunt u dat middels een flyer die wordt uitgereikt door uw instructeur bij de eerste les na de vakantie melden.  Het is altijd een gezellige dag en in ieder niveau zijn er prijzen te winnen. Het terrein is vrij toegankelijk, dus maak er een gezellig dagje van.  Er wordt een tijdsplanning gemaakt, zodat u weet hoe laat u op de club moet verschijnen.  Nadere informatie volgt.

vriendenloterij

Op stapel staat een belactie voor de vriendenloterij.  Ook hier ontvangt u nog een nadere kennisgeving van, zodat u op de hoogte bent en niet wordt overvallen door ons belteam. Door deelname aan de vriendenloterij kunt u onze club steunen.

einde redactie

Het volgende nummer zal worden samengesteld door Caitlin van Zaanen.  Ik heb 120 nummers achter de rug, 60 op papier met Ed Brasser en 60 digitaal solo. Ik heb het met veel plezier gedaan.  Caitlin succes!  Ik ga me weer richten op het schrijven over de avonturen van Max und Moritz (ofwel MayDay en Mystha), maar dan wel met een goede afloop natuurlijk. 

Tot horens, ziens, en schrijven

Petra Flipsen

p.flipsen@akc-waterland.nl

redactie@akc-waterland.nl
Van de bestuurstafel

Wim de Nie heeft per datum van de Algemene Ledenvergadering, 28 mei jl. zijn bestuursfunctie wegens gezondheidsredenen neergelegd. Hij heeft om dezelfde redenen niet de bijdrage kunnen geven, die hij zelf had gewenst. Het bestuur betreurt dat ten zeerste, maar respecteert zijn besluit. Wij gaan ervan uit dat we Wim snel weer eens op de club zien en houden ons voor zijn hulp in wat voor vorm dan ook van harte aanbevolen.

Dit houdt echter wel in dat er een vacature is.  Omdat er een druk jaar aan komt, 40-jaar AKC Waterland in 2015, zouden wij het op prijs stellen als twee kandidaten zich aanmelden om het bestuur te versterken.

Ambieert u een bestuursfunctie en wilt u daar eens over praten, dan bent u bij deze van harte uitgenodigd. U kunt hiervoor een van de huidige bestuursleden aanspreken of op andere wijze benaderen.Geslaagden instructeursopleiding

Onlangs zijn geslaagd voor de basis instructeursopleiding van O & O

Karin Beentjes

module a gedrag en leerprincipes

Hans Stark 

module a gedrag en leerprincipes

module b didactiek en gezondheid

Dank voor jullie inspanningen en proficiat! Clubmatch AKC Waterland

Op zondag 18 mei jl.  was weer onze jaarlijkse clubmatch en deze werd voor het tweede jaar gelijk met de “Dag van de Hond” gehouden, die dit jaar in het teken van “kind en hond”  stond. Al vroeg arriveerden de eerste deelnemers met hun honden aan de Westerweg en werden de eerste tenten opgezet zodat de honden in de schaduw konden liggen. Het zou namelijk een zonnige dag worden en dan zijn de tenten een uitkomst. 

In de kortst mogelijke tijd veranderde het trainingsveld, waar inmiddels de twee ringen waar de keuringen worden gehouden waren uitgezet, in een kleurig en bont geheel. Lees verderChesko's eerste wedstrijd in agility

Voor het eerst gaan Chesko, mijn Duitse Staande Langhaar en ik meedoen aan de agility debutanten- wedstrijd in Almere.

Op 9 juni vroeg op, want om 07.30 moesten we klaar staan op het Tramplein in Purmerend waar we werden opgehaald door Linda, samen met haar hond Diva. Bij de McDonald’s voegden Miranda, Bruno en de kinderen met Wolf (Tervuerense herder) en hun andere hond zich bij ons en ook Peter Tuyp met Daisy (Tervuerense herder). Op naar Almere. lees verderPinksterweekendje weg

Vrijdag 6 juni

We zouden om 10 uur vertrekken vanaf het Jan van Galenbad in Amsterdam.

Donderdagavond echter belde Mieke dat haar auto kapot was en bij de garage stond. Hij zou de volgende dag klaar zijn en of we een uurtje later konden vertrekken. Uiteindelijk hebben we afgesproken bij benzinepomp Breukelen en vertrokken we rond 13.00 uur richting Altenkirchen.Onderweg twee maal een file en onderweg twee keer gestopt. Tiny heeft op een gegeven moment het stuur van Mieke overgenomen, die was moe.

Tijdens de stop vertelde Loes dat we de bami vergeten waren, en Tiny reageerde precies zoals we hadden verwacht met:

                    “Nou dan eten we toch een sneetje brood met ei!”

lees verderAgiltywedstrijd AKC Waterland

Op 4 mei werd er weer een Agility wedstrijd georganiseerd op het terrein van AKC-Waterland. Deelnemers uit de A-klasse, de Open Klasse en Veteranen konden zich inschrijven. Binnen deze klasses wordt er onderscheid gemaakt tussen Large, Medium en Small honden. Al deze honden lopen 3 verschillende parcoursen. Een Vast Parcours, een Jumping en een Spel parcours.    lees verderWisselbeker Breitensport!

Zondag 22 juni 2014 was alweer de 4e Breitensportwedstrijd van dit seizoen.

We hoeven niet zo ver weg omdat deze in Almere plaatsvindt bij KC Pampus.

Het is een mooi terrein in Almere en de kantine is ook weer mooi opgebouwd. Verleden jaar was deze afgebrand en toen moesten we ons eigen stoeltje en eten meenemen. Had ook wel wat maar het is toch mooi dat alles er weer zo top uitziet.

Tini en Kees zijn erg vroeg en hebben voor aanvang er al een lekkere wandeling van zo’n 2 km opzitten.lees verderHondenetiquette

:Altijd weer leuk om voorbij te zien komen:  HONDENETIQUETTE Komende evementen en workshops in de regio

Op het terrein van onze vereniging organiseert hondenschool De Spoorlijn onderstaande workshops:

23-08-2014 treibball 

27-08-2014 denkwerk en trucjes voor kind en hond

30-08-2014 cirkeltraining

06-09-2014 balans en coördinatie

20-09-2014 denkwerk en trucjes voor hond en kind

Meer data, inschrijving en/of meer informatie www.despoorlijn.nl

Op 24-08-2014 organiseert AKC Waterland een landelijke flyballwedstrijd, klik hier voor de folder.

KC Zaanstreek IJmond organiseert op 31-08-2014 haar jaarlijkse Clubmatch. Zie voor inschrijving http://www.kczij.nl/clubmatch.htmlDogtails

*archief Dogtales: de laatste edities zijn te vinden op onze website, onder het kopje clubblad.

*Examen doen of wedstrijdlopen : voor rasloze en stamboomloze honden vraagt u een werkboekje aan bij Cynophilia klik hiervoor honden met stamboom vraagt u een logboekje aan bij de Raad van Beheer klik hier . Bij twijfel, informeer even bij uw instructeur.

*Licenties voor Agility wedstrijden en GG wedstrijden kunnen online aangevraagd worden via www.cynophilia.nl

*Licenties voor Breitensport wedstrijden kunnen online aangevraagd worden via www.breitensport.nl

*Indien u geen cursus meer volgt eindigt niet automatisch uw lidmaatschap met de daaraan verbonden contributieverplichting. Het lidmaatschap dient u schriftelijk of per email aan clubgebouw@akc-waterland.nl op te zeggen voor 1 december van het lopende jaar. Een opzegging bij uw instructeur is niet mogelijk!

*Ook: indien u het lidmaatschap beëindigd, stopt niet automatisch de toezending van het clubblad. Meld u af via redactie@akc-waterland.nl. Aanmelden kan ook via dit mailadres. U hoeft geen lid te zijn van de vereniging.Trainingslocatie: Westerweg 68a, 1446 AG Purmerend

Telefoon 0299-648164 (alleen tijdens trainingsuren zondag 09:00-14:00 en dinsdag en donderdag van 19:00 22:00)

Mobiel informatienr. 06-37193909 

Postadres:AKC-"Waterland" Postbus 1138 1440 BC Purmerend.
e-mail
info@akc-waterland.nl website: www.akc-waterland.nl

 


Wilt u ook nieuwsbrieven kunnen verzenden zoals deze? Klik op het Beeinformed logo om naar de site te gaan:
Klik hier om u af te melden als u geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen.  
Print voorbeeld
Sponsoren :