EDITION 57 - April 24, 2014   In deze editie :
 
 
 
 
 
 
 
 

Clubblad van AKC Waterland

 Van de redactie

Agility wedstrijd 4 mei 2014

Op 4 mei a.s. is er op onze vereniging een landelijke Agility wedstrijd.  De inschrijving is inmiddels gesloten en de laatste voorbereidingen worden getroffen om deze dag voor iedereen leuk en succesvol te laten verlopen.

Aanvang 09.00 uur, prijsuitreiking ca. 17.00 uur.

Er zijn ca. 100 combinaties te verwachten in de klasse Veteranen, A, en Open.  En deze zijn weer onderverdeeld in Small, Medium en Large.

Wilt u eens kennis maken met deze leuke en populaire hondensport,  kom dan langs en laat u informeren. 

GG wedstrijd 6 april 2014

Op 6 april jl. was er een landelijke GG wedstrijd, hieraan deden 42 combinaties mee. Klik hier voor de foto's.  De foto's zijn gemaakt door Bruno Kemper. Nogmaals complimenten voor de leuke reportage. 

Start nieuwe cursus, blok van twaalf lessen

In de week van 5 mei start de nieuwe cursus.  U kunt nog inschrijven. Dit kan zoals gebruikelijk ook via de website.  U ontvangt bericht van uw instructeur omtrent de trainingsavond en het tijdstip.

Tot horens, ziens, en schrijven,

redactie@akc-waterland.nl

Petra Flipsen
Clubmatch 18 mei 2014

CLUBMATCH OUTDOOR

RASHONDEN KEURINGEN RASGROEP 1,2,5,6,10 Mw. T. Hensema

RASHONDEN KEURINGEN RASGROEP 3,4,7,8,9 Mw. H. Warendorf

INSCHRIJFFORMULIER KLIK HIER

SLUITINGSDATUM 10 MEI 2014

 M@il: clubmatch@akc-waterland.nl contact J.Docter 075-7715872

HET VELD, KANTINE EN TERRAS ZIJN VRIJ TOEGANKELIJK VOOR TOESCHOUWERS VAN DE CLUBMATCH EN BEZOEKERS DAG VAN DE HOND

Aanvang keuringen 10.00 uur

Prijsuitreiking ca. 16.00 uur

Bij de Clubmatch worden de honden onderverdeeld in verschillende klassen, naar leeftijd van de hond. De hond kan beste van het ras worden (B.O.B.), of nummer 2 of 3 etc. Van alle rassen wordt vervolgens de beste van de rasgroep gekozen . Uiteindelijk volgt er een eindkeuring van alle winnaars uit de rasgroepen en is de “mooiste hond van Waterland” bekend.

Kwalificaties U en ZG worden verleend voor die rassen waarvoor de keurmeesters bevoegd zijn. Volgens de website www.keurmeesters.nl zijn dat respectievelijk

Hensema- van der Weij, mw. T.
FCI Groep 1: Herdershonden en Veedrijvers

Schotse Herdershond Korthaar; Schotse Herdershond Langhaar

FCI Groep 5: Keeshonden en Oertypen
Akita; Dwergkeeshond; Eurasier; Finse Lappenhond; Grote Keeshond, bruin-zwart; Grote Keeshond, wit; Grote Keeshond, wolfsgrijs; Kleine Keeshond, bruin-zwart; Kleine Keeshond, oranje en anderskleurig; Kleine Keeshond, wit; Middenslag Keeshond, bruin-zwart; Middenslag Keeshond, oranje en anderskleurig; Middenslag Keeshond, wit; Shiba

Warendorf, mw. H.
FCI Groep 3: Terriers

Jack Russell Terrier

FCI Groep 8: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Chesapeake Bay Retriever; Curly Coated Retriever; Flatcoated Retriever; Golden Retriever; Ierse Waterspaniel; Labrador Retriever; Nederlandse Kooikerhondje; Nova Scotia Duck Tolling Retriever; Welsh Springer Spaniel

  Stamboomloze en rasloze hondenkeuring 18 mei 2014

Rasloze en stamboomloze hondenkeuring

Op de Clubmatch van 18 mei 2014 kunt u uw rasloze of stamboomloze hond ook eens door raskenners laten beoordelen.
Van iedere beoordeling wordt er een keuringsrapportje opgesteld. Bij de stamboomloze honden (wel een rashond, geen stamboom) is uiteraard de rasstandaard de leidraad. Bij de rasloze honden wordt gelet op het totaalbeeld van de hond en waar mogelijk rastypische kenmerken. Nadat de deelnemende honden zijn beoordeeld volgt er nog een eindkeuring voor de beste reu en beste teef.

Deelname aan de rasloze of stamboomloze hondenkeuring, dient via een kort inschrijfformulier aangemeld te worden op de dag zelf bij de infobalie. Aanvang keuringen voor de deelnemende ras- en stamboomloze honden is 12.00 uur. Kosten voor deze keuring € 5.Dag van de Hond 18 mei 2014

Op 18 mei 2014, van 11.00 tot 15.00 zijn er diverse activiteiten in het kader van de Landelijke Dag van de Hond.

Veel informatie over Kind & Hond

Kind-hond spelletjesparcours en hindernisparcours

Hondenspeeltjes maken, o.a. van fleece

Zoekspelletjes met de hond

Goodie bag

Speciale aandacht dit jaar voor de       

Kind Hond show / junior handling

Vanaf 14.00 kan de jeugd tot 14 jaar zich aanmelden in de ring voor een kleine introductie in de show wereld. Wat moet je doen om je hond zo goed mogelijk te showen? Je hoort het allemaal.      Om 15.00 volgt er dan heuse wedstrijd in de ring van de Clubmatch.

Hierbij zijn er prijzen te verdienen.  Trek meteen de mooiste of kleurigste outfit aan, die natuurlijk een beetje bij de hond past, en steel de show.  Je hond is natuurlijk prachtig geborsteld en ziet er op z'n best uit. 

Deelname aan de Kind Hond show is, evenals de andere activiteiten in het kader van de Dag van de Hond,  gratis!

 Spelen met andere honden

De spelregels van het spelen                          bron www.huisdieren.nu

Herkent u dit verhaal: u wandelt met uw pup van een klein formaat ras bijvoorbeeld Maltezer, Yorkshire, Jack Russel enz. in het park. Het is een stralende dag, u bent in een goed humeur en uw pup heeft zin in het leven. Hij rent achter de blaadjes aan en als hij ergens van schrikt kruipt hij snel tussen uw benen. Nadat hij u bijna heeft laten struikelen besluit de pup om toch weer iets bij u vandaan te lopen op zoek naar nieuwe spannende avonturen. Als u achterom kijkt ziet u dat er nog iemand met een pup loopt. U besluit even te wachten want niets is leuker dan twee spelende pups. De eigenaar en zijn hondje komen dichterbij. Het is een grote, langharige pup met een dikke kop. Ondanks dat hij een week jonger is als uw pup is hij zeker de helft zo groot. De dieren ruiken even aan elkaar maar dan geeft uw viervoeter het teken om te gaan rennen. Ze scheuren als formule 1 wagens achter elkaar aan. Het is duidelijk dat de kleinste in het voordeel is. Hij kan sneller van richting veranderen en dat doet hij dan ook geregeld. Als de grote pup snel van richting wil veranderen struikelt hij over zijn eigen poten. Opeens zie je dat de grote pup een ingeving krijgt. In plaats van achter de kleine aan te blijven rennen snijdt hij hem de pas af. De kleine bemerkt het te laat en de twee pups buitelen nu over elkaar heen. Er wordt wat in oren en poten gebeten maar het is duidelijk een spel waar beiden plezier aan beleven. Tot …….de grote pup boven op de kleine gaat zitten met zo,n blik van: ‘ Zie maar dat je onder me vandaan komt’. 

klik hier voor de complete tektst spelregelsHier komen

 

Hierkomen dé belangrijkste oefening?                       bron www.doggo.nl

Hier komen is misschien wel één van de belangrijkste oefeningen waarvan we willen dat onze blaffers het uitstekend beheersen! Wie wil nu niet dat zijn hond komt als je hier! roept? Een goede beheersing kan veel narigheid voorkomen, denk aan honden die najagen, weglopen, of snel afgeleid zijn doordat ze hun neus achterna gaan. Het vergroot daarnaast de veiligheid voor jezelf, de hond en wellicht anderen. Daarom is het o, zo belangrijk dat we dit de hond als ze pup zijn al direct goed aanleren. Ook voor honden die wat ouder zijn en bij het hier komen Oost-Indische doofheidsverschijnselen vertonen, is er hoop. Er zijn veel goede en creatieve manieren om de hond opnieuw goed hier te laten komen.

klik op de link       hier komen  voor het complete artikel                               

·        Kussen en zoenen met je hond

KUSSEN EN ZOENEN MET JE HOND ONGEZOND                    bron www.dierenbox.nl

De kusjes van je hond op de mond zijn ongezond, dat is gebleken uit een onderzoek van Engelse biologen. Speekseluitwisseling met je hond kan leiden tot een ernstige tandvleesontsteking waardoor uiteindelijk je tanden en kiezen kunnen uitvallen.

De bacterie die deze ontsteking (parodontitis) veroorzaakt komt vrijwel bij alle honden voor. De gevolgen voor de hond zijn meestal niet zo erg. Bij mensen veroorzaakt de bacterie veel sneller tandvleesontstekingen.

Uit een studie van de Utrechtse faculteit Diergeneeskunde blijkt dat bij 20 procent van de honden de kwaadaardige bacterie C. canimorsus in de mondholte zit. Deze bacterie kan bij mensen ernstige infecties veroorzaken, zelfs tot bloedvergiftiging aan toe. Er waren ook gevallen van mensen met hersenvliesontstekingen waarbij werd vastgesteld dat de hond de veroorzaker was. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met een laag immuunsysteem moeten oppassen voor de hondenbacteriën uit de mond.

Veel hondenbezitters vinden een lik van een hondentong niet erg en laten het toe. Honden likken bij hun soortgenoten de mondhoeken als teken van onderdanigheid.

Er zijn nog veel mensen die geloven dat een hondentong een geneeskrachtige werking heeft, de tong zou schoon zijn en wonden kunnen schoonmaken.Dogtails

*archief Dogtales: de laatste edities zijn te vinden op onze website, onder het kopje clubblad.

*Examen doen of wedstrijdlopen : voor rasloze en stamboomloze honden vraagt u een werkboekje aan bij Cynophilia klik hiervoor honden met stamboom vraagt u een logboekje aan bij de Raad van Beheer klik hier . Bij twijfel, informeer even bij uw instructeur.

*Licenties voor Agility wedstrijden en GG wedstrijden kunnen online aangevraagd worden via www.cynophilia.nl

*Licenties voor Breitensport wedstrijden kunnen online aangevraagd worden via www.breitensport.nl

*Indien u geen cursus meer volgt eindigt niet automatisch uw lidmaatschap met de daaraan verbonden contributieverplichting. Het lidmaatschap dient u schriftelijk of per email aan clubgebouw@akc-waterland.nl op te zeggen voor 1 december van het lopende jaar. Een opzegging bij uw instructeur is niet mogelijk!

*Ook: indien u het lidmaatschap beëindigd, stopt niet automatisch de toezending van het clubblad. Meld u af via redactie@akc-waterland.nl. Aanmelden kan ook via dit mailadres. U hoeft geen lid te zijn van de vereniging.Trainingslocatie: Westerweg 68a, 1446 AG Purmerend

Telefoon 0299-648164 (alleen tijdens trainingsuren zondag 09:00-14:00 en dinsdag en donderdag van 19:00 22:00)

Mobiel informatienr. 06-37193909 

Postadres:AKC-"Waterland" Postbus 1138 1440 BC Purmerend.
e-mail
info@akc-waterland.nl website: www.akc-waterland.nl

 


Wilt u ook nieuwsbrieven kunnen verzenden zoals deze? Klik op het Beeinformed logo om naar de site te gaan:
Klik hier om u af te melden als u geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen.  
Print voorbeeld
Sponsoren :