EDITION 55 - December 06, 2013   In deze editie :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Clubblad van AKC Waterland

 Happy Holidays

      Het bestuur en instructeurs  van AKC Waterland wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2014
Honden en vuurwerk

Op oudejaarsavond hebben heel veel huisdieren een pilletje nodig om rustig te worden. Die medicijnen zijn echter niet geschikt om wekenlang iedere dag te geven. Gelukkig hebben wij in de homeopathie en in de kruidengeneeskunde extra middelen. En die zijn een stuk veiliger. In een aantal gevallen zijn de homeopathische middelen en kruiden echter onvoldoende effectief. Dan moeten we wel gebruik maken van de wat ‘zwaardere’ reguliere middelen. Zeker als tijdens de jaarwisseling het kabaal zo overweldigend is. Zie ook de informatie van Dierenartsenpraktijk Purmerend. http://www.dierenartspurmerend.nl/gezelschapsdieren/huisdieren-actueel/de-jaarwisseling-en-vuurwerkangst

Wat kunnen we in eerste instantie doen om ellende te voorkomen?

Enkele praktische tips om mee te beginnen lees verder 

(En: denk NOOIT "mijn hond heeft er geen last van". Vind het ook niet stoer dat hij niet bang is.  Hij hoeft u maar 1 x te ontglippen, of een rotje tussen de poten gegooid krijgen en hij heeft er vervolgens wel last van. Dit kan zich dan weer uitbreiden tot angst voor niet zo heel harde geluiden etc. in heel andere situaties op heel andere momenten in het jaar. Kortom: hou zelf ook ogen en oren open, zodat u op situaties kunt inspelen. Dat je je hond niet om 00.00 uur van Oud op Nieuw moet uitlaten (maar bijv. 22.00)  snapt iedereen, maar hij moet natuurlijk wel een aantal keren overdag ook nog uit. Vraag bijvoorbeeld op Oudejaarsdag gewoon of je even met je hondje mag passeren zonder dat er vuurwerk afgestoken wordt. Heel vaak is er wel begrip voor en stoppen de jongelui even met knallen, ook in Purmerend e.o.) Verplichte rabies vaccinatie Belgie

 Bron: Raad van Beheer

Verplichte rabiës vaccinatie België

Recentelijk zijn er bij de invoer van honden uit Bulgarije meerdere honden met rabiësbesmetting Nederland binnengekomen.

België heeft daarop het volgende ministerieel besluit genomen: (november 2013)

Frankrijk en Nederland worden geschrapt van de lijst van rabiës-vrije landen en alle honden, volwassene en puppy’s komend van deze landen moeten verplicht gevaccineerd zijn tegen rabiës alvorens ze in België mogen ingevoerd worden.

Dit betekent dat honden jonger dan 3 maanden wel België binnen mogen, maar uitsluitend als ze gevaccineerd zijn. Bovendien moet die vaccinatie minimaal 21 dagen geleden uitgevoerd zijn.

Indien u van plan bent om een hond naar België te exporteren houdt dan rekening met deze geldigheid van 21 dagen na eerste vaccinatie. Raadpleeg uw dierenarts voor meer informatie.

Update Rabies situatie

Staatssecretaris Dijksma (EZ) heeft op 3 december 2013 een brief gestuurd aan de Tweede Kamer over de twee pups uit Bulgarije die bij de controletesten geen hondsdolheid bleken te hebben. Het is nog nietduidelijk wat de consequenties zijn van de onderzoeken en of Nederland haar Rabiës vrije status terug krijgt. Het is ook nog niet duidelijk of België en Finland aan de hand daarvan hun invoereisen gaan veranderen. De Raad van Beheer heeft hier wel op aangedrongen. Winnershow

Dit jaar niet eind november maar medio december

EENDAAGSE all breed dog show CAC/CACIB -13 DECEMBER 2013

AMSTERDAM WINNER SHOW - 14 & 15 DECEMBER 2013

CAC(x2)/CACIB Jeugdwinner/Jeugdwinster, Winner/Winster, Veteranenwinner/Veteranenwinster

RAI expo - Europaplein 2-22 - 1078 GZ Amsterdam

Meer informatie over openingstijden etc. www.winnershow.nl

o  Vervolg lessen 2013, start nieuwe cursusseizoen 2014

Zie ook de jaarplanner op http://www.akc-waterland.nl/index.php/cursus-informatie/jaarplanner 

Les 10 is in de week van 8-14 december

Kerstvakantie

les 11 is in de week van 5 tot 11 januari

les 12 (laatste les cursusseizoen 3/2013)  is in de week van 12 tot 18 januari.

Start cursusseizoen 1 2014 is in de week van  26 januari 2014. U kunt al inschrijven.

Wij zien u graag weer verschijnen!Instructeurs nieuws

Op 13 oktober 2013 is Petra Flipsen geslaagd voor Kynologisch Instructeur (Tinley/Dogvision). Proficiat!

Karin Beentjes en Hans Stark starten met de basisopleiding voor Kynologisch Instructeur,  module a/b bij O&O in januari.  Succes!

Theo Kwakman heeft zich ook bij het instructieteam gemeld. Welkom!Verlenging startlicenties gewijzigd

Aanvragen NIEUWE startlicenties (GG/ Agility/ Flyball) Cynophilia 2014

03 dec 2013

Tot het nieuwe online startlicentie-systeem van Cynophilia (www.cynophilia.nl) actief zal worden, kunnen NIEUWE startlicenties aangevraagd worden op de oude manier (lees: via de vereniging).

Let op: dit geldt dus alleen voor nieuwe licenties, NIET voor het verlengen van reeds bestaande licentienummers. 

De licenties die voor het jaar 2013 zijn afgegeven blijven geldig tot 2-weken nadat het nieuwe online systeem in de lucht is.Kees Klok Breitensportkampioen VK2 2013

Kees Klok heeft met zijn hondje Tessa 2013 succesvol afgesloten.

Tijdens het Breitensportkampioenschap van 10 november jl. gehouden in Beringen, België werd hij kampioen over het afgelopen seizoen in de klasse VK2. Van harte gefeliciteerd!  Tiny Blok met Bandor eindigde als 5e in de klasse VK1.

Getuige hiervan waren Diana Los,  Linda Uit den Bulten, Loes Ros en Wim Knol, die ook allen naar het zuiden waren afgereisd voor de laatste kwalificatiewedstrijd van het seizoen. De dagprijzen waren als volgt:

Aspiranten:  Diana met Bonny, 3e, Linda met Diva, 5e,  Loes Ros met Clyde 7e. In de klasse VK1 werd Tiny met Bandor 5e en in VK 2 Kees met Tessa 1e en Wim met Streep 4e.

Op de foto de nrs 1 tm 3 VK2

Kees Klok met Tessa, Babette van Deursen met Tjong, en Renske Brokamp met Vika-D.Evenmentenkalender 2014 AKC Waterland

6 april 2014                             GG       keurmeester Ton Hoffmann, Piet van de Meulengraaf

4 mei 2014                              agility   keurmeester Jan Langius

18 mei 2014                            Clubmatch, Dag van de Hond, thema Kind en Hond

25 mei 2014                            Flyballwedstrijd

24 augustus 2014                    Flyballwedstrijd

28 september 2014                  Breitensportwedstrijd (aangevraagd)Mayday5

MAYDAY5 – januari – december 2013 (vervolg op Mayday4)              Petra Flipsen, dec.2013

(MayDay = mechelse herder, geb. 11-03-2010)

Zo goed het ging in 2012 met de training, zo veel anders was het in 2013. Ik ben mezelf een aantal keren goed tegengekomen (hé, hallo!).  Toch heb ik een geweldig jaar gehad,  op het gebied van hondentraining.  Veel mensen ontmoet, ervaringen opgedaan en veel geleerd ook.

Eerst in december 2012, vlak voor de kerst, met de 1e Hemmer Avond  omloop meegedaan.  Hierbij moesten ca. 2 km lopen. Op een paar plaatsen stond een pakwerker klaar.   Zo moesten we de hond een caravan in sturen waarin de pakwerker huisde (ik kan dus niet meer normaal naar een camping)  maar ook de manege in, waarin achter een stapel bananendozen de pakwerker verdekt stond opgesteld.  Vanaf een afstandje kon je de hond lees verderDogtails

*archief Dogtales: de laatste edities zijn te vinden op onze website, onder het kopje clubblad.

*Examen doen of wedstrijdlopen : voor rasloze en stamboomloze honden vraagt u een werkboekje aan bij Cynophilia klik hiervoor honden met stamboom vraagt u een logboekje aan bij de Raad van Beheer klik hier

*Indien u geen cursus meer volgt eindigt niet automatisch uw lidmaatschap met de daaraan verbonden contributieverplichting. Het lidmaatschap dient u schriftelijk of per email aan clubgebouw@akc-waterland.nl op te zeggen voor 1 december van het lopende jaar. Een opzegging bij uw instructeur is niet mogelijk!

*Ook: indien u het lidmaatschap beëindigd, stopt niet automatisch de toezending van het clubblad. Meld u af via redactie@akc-waterland.nl. Aanmelden kan ook via dit mailadres. U hoeft geen lid te zijn van de vereniging.Trainingslocatie: Westerweg 68a, 1446 AG Purmerend

Telefoon 0299-648164 (alleen tijdens trainingsuren zondag 09:00-14:00 en dinsdag en donderdag van 19:00 22:00)

Mobiel informatienr. 06-37193909 

Postadres:AKC-"Waterland" Postbus 1138 1440 BC Purmerend.
e-mail
info@akc-waterland.nl website: www.akc-waterland.nl

 


Wilt u ook nieuwsbrieven kunnen verzenden zoals deze? Klik op het Beeinformed logo om naar de site te gaan:
Klik hier om u af te melden als u geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen.  
Print voorbeeld
Sponsoren :